Міністерство соцiальної політики України


Мурали «Рівність заради безпеки» створено на зупинках громадського транспорту на Луганщині

16 Вересня 2020, 09:07

 

В рамках діяльності коаліції «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека» у містах Сєвєродонецьк і Рубіжне на фасадах двох зупинок громадського транспорту нанесені стилістичні сюжетні композиції за тематикою «Рівність заради безпеки».

Коаліцію державних структур і громадських організацій в Луганській області сформовано у 2018 році з метою ефективної співпраці та консолідування зусиль, спрямованих на реалізацію місцевих ініціатив щодо виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Департамент соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації є сталим партнером та активним учасником коаліції.

З 2019 року членами коаліції впроваджується план заходів із реалізації комунікаційної кампанії, направленої на подолання ґендерних стереотипів у суспільстві, формування нульової толерантності до будь-яких проявів насильства по відношенню до жінок і чоловіків, розвіювання шаблонів і штампів, що існують у цій сфері, а також висвітлення питань щодо запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків тощо.

Одним із заходів комунікаційної кампанії коаліції стало створення художніх композицій у громадських місцях з метою візуального вираження ідеї ґендерної рівності, які несуть у собі важливий меседж: «Ми такі ж різні, як і кольори на муралах, проте не можна забувати, що ми всі рівні. Рівні за своїми правами, обов’язками та можливостями».

Таким чином, мистецька діяльність стала провідником послання від комп'ютера, смартфона чи іншого гаджета до реального світу: кожен, хто проходитиме повз ці зупинки, має можливість перейти за QR-кодом за посиланням та ознайомитися з текстом Резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», щоб зрозуміти, що досягнення ґендерної рівності є ключовим питанням у справі захисту прав людини, вирішенні конфліктів та будуванні миру.

Коаліцію «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека» створено в рамках реалізації проєкту «Рівність заради безпеки», що фінансується Європейським Союзом та виконується МБФ «Український Жіночий Фонд».




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19062.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове