Міністерство соцiальної політики України


Міністерство соціальної політики аналізує перші результати запровадження нового порядку зарахування дітей у заклади інституційного догляду

15 Вересня 2020, 20:19

 

15 вересня 2020 року Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та Міністр соціальної політики України Марина Лазебна перебували в Житомирській області, де відвідали Комунальний навчальний заклад «Потіївська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів» (для дітей з порушенням опорно-рухового апарату).

За словами Міністра, необхідність влаштування дітей в інтернатні заклади зумовлена головним чином проблемою недостатнього розвитку інклюзивної освіти, що переважно поширюється тільки на дітей з порушеннями розвитку, пов’язаними з відносно легкими нозологіями, що змушує батьків влаштовувати дітей до відповідних інституцій для забезпечення їх навчання відповідно до особливостей розвитку та відсутністю в громадах розвиненої системи необхідних соціальних послуг.

Водночас на прикладі Потіївської  школи-інтернату і Житомирської області в цілому є переконання в дієвості перших результатів нещодавно затвердженого Урядом Порядку зарахування дітей на цілодобове перебування до закладів, які здійснюють інституційний догляд і виховання дітей, адже в зазначеному закладі повною мірою дотримано Порядок зарахування дітей на цілодобове перебування.

Станом на 1 вересня 2020 року школа забезпечує освітні потреби 84 дітей;

68 вихованців зараховані на цілодобове перебування та 16 навчаються в закладі та після уроків повертаються додому;

стосовно даного закладу на комісіях з питань захисту прав дитини розглядалося питання влаштування на цілодобове перебування відносно 73 дітей.  Щодо 68 дітей прийнято рішення органу опіки та піклування про доцільність їх влаштування,  а 5 дітей рекомендовано на навчання до інклюзивних класів загальноосвітніх шкіл за місцем проживання.

Крім того, в цілому в Житомирській області на період карантину у зв’язку з COVID-19 повернуто з інтернатних закладів до батьків, інших законних представників, родичів 1342 дитини.

З 1 вересня в інтернатні заклади області зараховані 1282 дитини, цілодобово - 773 дитини. Відповідно 569 дітей зараховані до інтернатних закладів тільки для навчання, а проживають у сім’ях з родинами.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19061.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове