Міністерство соцiальної політики України


Роль об’єднаних територіальних громад в ідентифікації постраждалих осіб від торгівлі людьми та наданні таким особам допомоги в умовах децентралізації влади

11 Вересня 2020, 15:29

 

В рамках проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які  здійснюють  заходи  у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні» 10 вересня 2020 року у Вінниці відбувся Регіональний круглий стіл на тему: «Включення об’єднаних територіальних громад в Національний механізм взаємодії».

До участі у круглому столі були запрошені представники  територіальних громад Вінницької області, начальник відділу Представництва у центральних областях Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олена Ярошенко, Координатори проектів ОБСЄ в Україні: Лілія Грудко та Надія Кондибіна, а також представники Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, управління боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області, управління Держпраці, обласного та міського центру соціальних служб, неурядових громадських організацій 

Захід відкрив Генрік Вілладсен, Посол Координатор проектів ОБСЄ в Україні, з вітальним словом до учасників круглого столу виступила Наталя Заболотна, Перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації та Галина Якубович, заступник Вінницького міського голови.

Ірина Коцюбівська, заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації ознайомила представників об'єднаних територіальних громад з основними тенденціями та викликами у сфері протидії торгівлі людьми, кращими практиками роботи, проведенням інформаційно-просвітницьких кампаній, а також  виявлення та надання комплексних послуг допомоги постраждалим від торгівлі людьми.

Модератором заходу була експерт-консультант з протидії торгівлі людьми у Вінницькій області Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, президентка ГО «Прогресивні жінки» Наталя Козлова.

На круглому столі були обговорені питання ролі об’єднаних територіальних громад у розбудові Національного механізму взаємодії  суб’єктів які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, співпраці об’єднаних територіальних громад і держадміністрацій в умовах  адміністративної реформи, виявлення осіб, які постраждали від торгівлі людьми на рівні громади та куди направити таку особу для отримання допомоги. Окрім того, говорили  про дотримання  трудового законодавства  на рівні ОТГ та  взаємодії  з правоохоронними органами  у виявленні злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми та дотриманням  прав людини.

Підсумком роботи  круглого столу стали напрацювання рекомендацій  щодо подальших кроків розбудови Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні, в територіальних громадах Вінницької області.

Департамент соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації звертається до всіх громадян регіону не залишатися байдужими до цієї проблеми та боротися з торгівлею людьми!

Щодо отримання консультацій кожен може звернутися на «Лінію довіри» з питань запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та дискримінацією за ознакою статі (тел. 0 800 75-04-75).




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19049.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове