Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики та МВС розглянули проблемні питання щодо надання статусів постраждалим від торгівлі людьми

9 Вересня 2020, 18:00

 

Сьогодні, 09 вересня 2020 року, заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольга Ревук провела робочу зустріч із заступником Міністра внутрішніх справ Катериною Павліченко з метою обговорення проблемних питань у сфері протидії торгівлі людьми, зокрема, категорій осіб, яких втягнуто у злочинну діяльність.

На сьогоднішній день увага громадськості прикута до проблеми наркотрафіку в Україні, зокрема, залучення українців до злочинної діяльності та їх використання в якості наркокур’єрів на території іноземних країн, таких як Російська Федерація, Федеративна Республіка Бразилія, Королівство Таїланд, Малайзія, Об’єднані Арабські Емірати тощо. Крім цього, однією з проблем є використання громадян України на морських суднах з подальшим втягненням їх у діяльність із перевезення нелегальних мігрантів до Грецької Республіки, Турецької Республіки, Італійської Республіки та інших.

Дана проблема є досить суттєвою, оскільки існують складнощі у наданні допомоги зазначеній категорії громадян, застосовуючи норми діючого законодавства. Крім цього, Україна на міжнародній арені у боротьбі з торгівлею людьми займає сильні позиції, тому обговорення зазначених питань є досить важливими для формування думки міжнародної спільноти щодо українського народу.

Так, під час зустрічі обговорено ряд важливих питань стосовно захисту прав осіб, які постраждали від торгівлі людьми, а також випрацювання механізму розмежування осіб, яких втягнуто у злочинну діяльність, на тих, хто дійсно є постраждалим та потребує допомоги, та на тих, хто безпосередньо є злочинцем та на законних підставах відбуває міру покарання за вчинені правопорушення. Також, обговорено питання стосовно доцільності внесення змін до законодавства з питань протидії торгівлі людьми з метою його приведення до міжнародних нормативно-правових актів, ратифікованих Україною.

Оскільки Мінсоцполітики спрямоване на удосконалення формування та реалізації державної політики з протидії торгівлі людьми, зазначена зустріч стала чудовим підґрунтям для продовження тісної співпраці з Міністерством внутрішніх справ України у зазначеному напрямку.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19043.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове