Міністерство соцiальної політики України


На Сумщині продовжено заміна посвідчень особам, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи

9 Вересня 2020, 16:39

 

У Сумській обласній державній адміністрації на особливому контролі знаходиться  питання щодо соціального захисту осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 На виконання п. 7 постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2018 р. № 551 (зі змінами) «Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян» в області здійснюється видача посвідчень нового зразка.

Особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1), учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорії 2 і 3) з числа громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, складанні ядерних зарядів та проведенні на них регламентних робіт видача  документів буде здійснюватися до 01 01. 2021.

На черговому засіданні Комісії з розгляду документів для видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, Сумської обласної державної адміністрації всього розглянуто 32 особові справи:

щодо видачі посвідчень різних категорій громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, із них: 10 – на видачу посвідчень уперше, 5 – на видачу посвідчень категорії 1, 8 – на внесення запису про зміну групи інвалідності у посвідченні категорії 1 та 9 – на видачу повторних посвідчень. За рішенням Комісії вирішено видати 21 посвідчення різних категорій, до 8 посвідчень внести запис про зміну групи інвалідності та 2 особові справи  направлено на доопрацювання, 1 справу направити на розглядКомісії з вирішення спірних питаньщодо визначення статусу осіб, які брали участь у проведенні робіт з евакуації людей і майна із зони відчуження, а також осіб, евакуйованих із зони відчуження в 1986 році Київської облдержадміністрації для встановлення статусу учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 Робота в цьому напрямку продовжується.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/19041.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове