Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики організовано навчання з питань застосування гендерних підходів при розробленні документів для працівників системи внутрішніх справ України

31 Липня 2020, 10:25

 

31 липня 2020 року завершено тренінгові навчання з питань інтеграції гендерних підходів під час розроблення нормативно-правових актів, організованих Мінсоцполітики у співпраці з НАДС, МВС за підтримки проекту „Супровід урядових реформ в Україніˮ (SURGe). Проведено 4 дводенних тренінги.

Практичні навички щодо врахування у документах потреб різних груп чоловіків і жінок, дівчат та хлопців при аналізі причин виникнення проблеми, визначенні оптимального варіанту, шляхів і способів її розв’язання, моніторингу та оцінюванні дії нормативно-правового акту отримали 76 працівників апарату Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби, Національної гвардії України.

Гендерний підхід до формування та реалізації державної політики долає підхід, за якого гендерна рівність розглядається як однакове ставлення до всіх громадян незалежно від соціальних чи інших обставин. Рівність означає забезпечення однакових можливостей доступу до державних гарантій для всіх громадян незалежно від статі, віку, інвалідності, місця проживання, раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, етнічного та соціального походження, громадянства, сімейного та майнового стану, мовних, належності до маломобільних груп або інших ознак. Ефективність реалізації державної політики залежить від якнайповнішого урахування особливих та відмінних фізичних, соціальних, економічних характеристик і життєвого досвіду різних соціально-демографічних груп жінок і чоловіків, дівчат і хлопців.

 

Для довідки: Інструкцію щодо інтеграції гендерних підходів під час розроблення нормативно-правових актів затверджено наказом Мінсоцполітики від 07.02.2020 № 86 (зареєстровано в Мін’юсті 27.02.2020 за № 211/34494). Відповідно до Порядку проведення гендерно-правової експертизи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.11.2018 № 997 (зі змінами) розробник в обов’язковому порядку дотримується принципу забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків під час розроблення проектів нормативно-правових актів та вимог Інструкції щодо інтеграції гендерних підходів під час розроблення нормативно-правових актів, затвердженої Мінсоцполітики.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18922.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове