Міністерство соцiальної політики України


На Сумщині проведено інформаційно-просвітницьку кампанію під єдиним гаслом «#ПРАЦЮЙ БЕЗПЕЧНО!» до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

30 Липня 2020, 16:23

 

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Проблема торгівлі людьми залишається актуальною для України з часів здобуття нею незалежності.

 Щороку органами влади України ідентифікуються близько 200 громадян, які стали жертвами торгівлі людьми. За даними міжнародних організацій, ця цифра значно вища, і сягає близько 1 тисячі осіб. У Сумській області статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, встановлено 34 громадянам України – 7 жінкам та 27 чоловікам

 З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми Міністерством соціальної політики України у співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Представництвом МОМ в Україні – Агентством ООН з питань міграції, Громадською спілкою «А21 Україна» 30 липня 2020 року для усіх регіонів України проведено інформаційно-просвітницьку кампанію під єдиним гаслом «#ПРАЦЮЙ БЕЗПЕЧНО!».

Департамент соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації долучився до участі в інформаційній кампанії, мета якої - підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить.

У місті Суми Департаментом у співпраці з громадськими організаціями «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини», «СМАЙЛ» та «Ліга сучасних жінок», вихованцями «Соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей. Позбавлених батьківського піклування»,  іншими суб’єктами взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Сумській області – представниками Сумського обласного центру зайнятості, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області, відділу БЗПТЛ Головного управління Національної поліції в Сумській області проведено інформаційно-просвітницькі заходи з цієї нагоди, а саме  вуличну акцію, що включає огляд тематичної фотовиставки, арт-інсталяції «Невидимі», розповсюдження тематичних інформаційних матеріалів серед пересічних громадян (листівок, флаєрів, буклетів) та відповідну роботу в інформаційному просторі. Учасники та перехожі мали можливість поспілкуватись та отримати поради щодо того, як подбати про себе та безпеку своїх рідних.

 «#ПРАЦЮЙ БЕЗПЕЧНО!»

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18917.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове