Міністерство соцiальної політики України


На Луганщині проведено засідання обласної Робочої групи з питань протидії та профілактики домашнього насильства і насильства за ознакою статі

30 Червня 2020, 16:52

 

24 червня 2020 року під головуванням заступниці голови Луганської облдержадміністрації Катерини Безгинської відбулося засідання Робочої групи з питань протидії та профілактики домашнього насильства і насильства за ознакою статі, що утворена при Обласній координаційній раді з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Першим питанням порядку денного було розглянуто захист прав дітей в Луганській області в умовах поширення коронавірусної інфекції. З цього питання доповіли представники Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Луганського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Луганського обласного відділення міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС дитяче містечко», філії державної установи «Центр пробації» в Луганській області. Повідомлено, що найактуальнішим питанням наразі є проведення в області зовнішнього незалежного оцінювання. За статистичними даними для участі у ЗНО зареєстровано 6095 учасників. На основну сесію ЗНО зареєструвалися 329 учнів з тимчасово непідконтрольних територій. Для проведення зовнішнього незалежного оцінювання у Луганській області створено 28 пунктів проведення ЗНО.

Другим питанням учасники розглянули реалізацію державної політики запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі в Луганській області у I півріччі 2020 року. Згідно з інформацією Головного управління Національної поліції в Луганській області, за 5 місяців поточного року зареєстровано 1893 заяви, повідомлення про вчинення правопорушення та інші події, пов’язані із домашнім насильством. За 50 заявами розпочато досудове розслідування, складено 888 адміністративних протоколів про адміністративні правопорушення. На профілактичному обліку осіб, схильних до вчинення домашнього насильства, перебувають 1356 осіб (із них 1202 чоловіки, 153 жінки та 1 хлопець до 18 років). Також, винесено 472 термінових заборонних приписи. Представником поліції було спростовано чутки, що поширюються у деяких ЗМІ, що начебто на період карантину термінові заборонні приписи не виносяться.

Директор Департаменту соціального захисту населення Луганської ОДА поінформувала, що з метою надання допомоги постраждалим від насильства в області працюють 10 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, 5 спеціалізованих кабінетів невідкладної анонімної медико-психологічної допомоги для жінок, постраждалих від насильства, регіональна «гаряча лінія» з питань запобігання та протидії домашньому і ґендерно обумовленому насильству, дискримінації за ознакою статі, а невдовзі в місті Рубіжне відкриється перший в області притулок для постраждалих. Про роботу із дорослими правопорушниками також розповіла представниця філії державної установи «Центр пробації» в Луганській області.

Наприкінці заходу учасників поінформовано про заходи, проведені в області з нагоди відзначення Дня батька та продемонстровано відеоролик про життя багатодітних батьків, які самостійно виховують дітей.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18825.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове