Міністерство соцiальної політики України


Торгівля людьми – ганебне явище, яке існує у сучасному світі

26 Червня 2020, 16:31

 

На сьогодні одним із найганебніших явищ, які існують у сучасному світі є торгівля людьми. Це явище, яке порушує права людини, принижує її честь та гідність.

Щороку по всьому світу мільйони людей, які шукають кращої долі, потрапляють у трудове рабство. Торгівля людьми є проблемою для більшості країн світу, і Україна - не виключення.

Про це йдеться у щорічній Доповіді про торгівлю людьми, оприлюдненій Державним департаментом США 25 червня 2020 року. Доповідь охоплює 140 країн світу і є оглядом зусиль урядів країн світу у сфері боротьби з торгівлею людьми. Метою доповіді є підвищення розуміння проблеми, задля спонукання країн до ефективних рішучих дій, задля подолання цього явища.

Зусилля урядів класифіковані у Доповіді по групах на основі дій різних країн світу, які вжито протягом року. Так Україна залишається у 2 рівні, оскільки докладає значних зусиль з подолання протидії торгівлі людьми.

Серед основних досягнень України в 2019 році з питань протидії торгівлі людьми є:

- запровадження гарячої лінії за номером телефону 15-47 для осіб, які постраждали від торгівлі людьми;

- удосконалення національного механізму взаємодії субʼєктів, які протидіють торгівлі людьми, підвищення кадрового потенціалу державних установ;

- сприяння у міжнародних розслідуваннях;

- внесення зміни до Кримінального кодексу України, які привели визначення торгівлі людьми у відповідність до вимог Європейської конвенції;

-  передбачено кримінальну відповідальність за торгівлю людьми;

-  підвищення рівня ідентифікації постраждалих осіб та надання їм допомоги.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18819.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове