Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики координує розв’язання спірних питань щодо визначення статусу чорнобильців, - Борис Лебедцов

26 Червня 2020, 10:07

 

Основним завданням Комісії зі спірних питань визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС як постійно діючого міжвідомчого колегіального органу, що утворений при Мінсоцполітики, є саме розв’язання спірних питань, пов’язаних з визначенням (підтвердженням) статусу чорнобильців.
Про це зазначив заступник Міністра соціальної політики України Борис Лебедцов на черговому засіданні Комісії зі спірних питань щодо визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
У засіданні взяли участь представники Мінсоцполітики, Міноборони, МОЗ, МВС, ДАЗВ, Київської обласної державної організації та громадських об’єднань.
Під час засідання комісії було розглянуто 38 особових справ. За результатами розгляду було прийнято рішення:
- щодо підтвердження статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 16 громадянам;
- визнано безпідставною видачу посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 7 громадянам;
- повернуто регіонам на доопрацювання або через відсутність спірності питання – 15 особових справ.

 

Довідково:
На виконання пункту 7 постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2018 № 551 „Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян” триває процедура заміни посвідчень громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян. Відповідно до постанови було затверджено нові бланки посвідчень окремо для учасників ліквідації наслідків аварії та потерпілих від Чорнобильської катастрофи з числа постраждалих громадян, віднесених до категорії 1.
Також затверджено окремі бланки посвідчень для учасників ліквідації інших ядерних аварій (категорії 1, 2 або 3) та постраждалих від радіаційного опромінення. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2019 № 1129 термін проведення заміни зазначених посвідчень продовжено до 01.01.2021 року.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18815.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове