Міністерство соцiальної політики України


Комунальний заклад «Донецький обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування» отримав комп’ютерну техніку

25 Червня 2020, 11:41

 

Завдяки участі комунального закладу "Донецький обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування"у проєкті «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді», який впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Німецького уряду та Німецького банку розвитку (KfW),  Соцгуртожиток отримав комп’ютерну техніку. Три комп’ютери-моноблоки були передані благодійником, з яким зв’язала Соцгуртожиток лідерка проекту «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді» Іванна Ткач, для отримувачів послуг з метою організації і проходження ними онлайн-навчання задля підвищення компетенцій та рівня їх конкурентоспроможності на ринку праці України.

Нещодавно глава IBM Джинні Рометті (Ginni Rometty) написала лист президенту США Дональду Трампу (детальніше за посиланням) , в якому заявила, що співробітникам IT не обов'язково здобувати вищу освіту, щоб займати високооплачувані посади, працюючи в сфері кібербезпеки, big data, когнітивістики, штучного інтелекту.

Багато провідних спеціалістів починали із самоосвіти: Ада Лавлейс (їй належить створення двійкового коду), Дональд Кнут («батько» аналізу та алгоритмів), відомий на весь світ Білл Гейтс (засновник компанії Microsoft) та багато інших.

Так що прагнення сиріт до навчання з програмування може обернутися для них стежиною вгору і поставити в один ряд із гучними іменами сучасної ІТ-сфери.

У зв’язку з тим, що теоретичний матеріал здебільшого можна вивчити за підручниками, які викладені англійською (бо програмування зародилось на теренах США, то вона і прижилася в світі інформаційних технологій), хлопцям також було запропоновано пройти курси з англійської мови, які проводить досвідчений знавець мови, навчання у якого зголосився оплатити той же благодійник, який надав хлопцям комп’ютери.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18812.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове