Міністерство соцiальної політики України


Відбулось 26-е засідання Комітету сторін Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми (СЕТS № 197)

12 Червня 2020, 16:32

 

12 червня 2020 року відбулося 26-е засідання Комітету сторін Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми (СЕТS № 197) за участі країн, які приєдналися до Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми. Засідання проходило в режимі відео конференції.

Під час участі у засіданні Директоратом розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей було забезпечено захист доповіді щодо виконання Україною рекомендацій, наданих групою експертів із заходів стосовно протидії торгівлі людьми (GRETA), за результатами Другого раунду моніторингу.

Учасників заходу було поінформовано про стан імплементації Урядом України Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми.

Зокрема було повідомлено про заходи вжиті Урядом України для удосконалення національного механізму взаємодії субʼєктів, які протидіють торгівлі людьми, підвищення кадрового потенціалу державних установ, сприяння у міжнародних розслідуваннях, удосконалення національного законодавства, підвищення ідентифікації постраждалих осіб та надання їм допомоги.

Секретаріат Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми та країни-учасники було запевнено, що  Україна продовжуватиме докладати зусиль щодо вдосконалення законодавства у сфері протидії торгівлі людьми та заходів з його реалізації  відповідно до викликів у цій сфері.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18766.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове