Міністерство соцiальної політики України


В Україні розпочато підготовку до оздоровчої кампанії 2020 року

3 Червня 2020, 14:00

 

Держава вживає важливі кроки для підтримки фізичного та емоційного здоровʼя дітей, піклування про яких є одним із найцінніших пріоритетів соціальної політики. У звʼязку з вимушеною самоізоляцією громадян внаслідок карантинних заходів у цьому році укріплення імунітету дітей як ніколи актуальне.

28 травня 2020 року Премʼєр – Міністр України Д. Шмигаль підписав доручення Кабінету Міністрів України № 20002/1/1-29 щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2020 році.

Дорученням визначено завдання центральним органам виконавчої влади та обласним державним адміністраціям стосовно вжиття комплексних заходів щодо  підготовки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до прийому дітей.

Наразі в усіх регіонах України створено оперативні штаби з питань організації оздоровчої кампанії 2020 року, переглядаються показники обласних програм оздоровлення та відпочинку дітей з урахуванням перенесених термінів початку оздоровчого сезону. Власники та керівники дитячих закладів готуються до перевірок та прийомки таборів, приділяючи увагу питанням безпеки дітей та відповідності закладів санітарно–гігієнічним нормам посткарантинного періоду.

Найважливіші питання функціонування дитячих оздоровчих закладів будуть обговорені під час Всеукраїнської селекторної наради, яка відбудеться 11 червня 2020 року за участю заступників голів обласних державних адміністрацій – керівників обласних штабів з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей, представників державних органів нагляду та контролю, керівників структурних підрозділів облдержадміністрацій, які опікуються зазначеними питаннями. У нараді візьмуть участь члени центрального міжвідомчого штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей, а саме – представникиКомітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти і науки, Міністерства інфраструктури, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної служби з питань праці, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Акціонерного товариства „Українська залізниця” та інших.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18741.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове