Міністерство соцiальної політики України


У Мінсоцполітики відбулось перше засідання Наглядової Ради Проєкту ЄС-МОП ”На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні”

29 Травня 2020, 09:19

 

28 травня 2020 року відбулось перше засідання Наглядової Ради Проєкту ЄС-МОП ”На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні” за участі першого заступника Міністра соціальної політики Євгена Котика.

Під час засідання сторони затвердили положення про Наглядову Раду Проекту ЄС-МОП та її склад. Зокрема сторони вирішили, що підтримка розроблення проєктів правових актів (у сферах які охоплено проєктом) має надаватись відповідно до ранжування пріоритетів, а саме: безпека і здоров’я на роботі, трудові відносини, інспекція праці, незадекларована праця, з врахуванням завдань і ресурсів Проєкту та пріоритетів національних партнерів.

Також, під час засідання було затверджено план реалізації вищезазначеного проєкту та обговорено можливі форми надання технічних консультацій у ході розроблення нормативно-правових актів, такі як: тренінги для експертів, надання роз’яснень та відповідей на питання, щодо узгодження законодавчих положень ЄС та міжнародних трудових норм.

Водночас, представники Наглядової Ради наголосили, що найефективнішим буде включення та участь фахівців Проєкту в робочих групах, які є відповідальними за підготовку нормативних актів у вищезазначених сферах.

Сторони домовились про продовження і поглиблення співпраці та подальше залучення представників до участі у передбачених заходах відповідно до плану реалізації проєкту.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18709.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове