Міністерство соцiальної політики України


Представники Мінсоцполітики взяли участь у публічному обговоренні „Національна стратегія у сфері прав людини 2020: досягнення, виклики та подальші кроки”

26 Травня 2020, 16:23

 

26 травня 2020 року у режимі відеоконференції відбулось публічне обговорення „Національна стратегія у сфері прав людини 2020: досягнення, виклики та подальші кроки”, в якому взяли участь представники Української Гельсінської спілки з прав людини, Міністерства юстиції України, Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини з дотримання прав людини в місцях несвободи, Верховної Ради України та інших центральних органів виконавчої влади, міжнародних і громадських організацій.

Під час відеоконференції було обговорено успіхи, яких вдалося досягти під час імплементації Національної стратегії у сфері прав людини, а також проблемні аспекти у реалізації політики. Зокрема, було наголошено на прогресі у питаннях забезпечення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків, протидії домашньому насильству, захисту прав ВПО. Представники Мінсоцполітики надали коментарі щодо питання виплати пенсій особам, які проживають на непідконтрольній Уряду території України.

Національні та міжнародні експерти надали оцінку та рекомендації щодо подальших кроків у сфері прав людини з метою гарантування населенню України фундаментальних прав і свобод. Зокрема, було наголошено на необхідності докладання спільних зусиль представників як органів державної влади, так і громадських організацій, для повної реалізації Національної стратегії у сфері прав людини у 2020 році та розробці проекту нової стратегії на період до 2023 року.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18698.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове