Міністерство соцiальної політики України


Урочисте відкриття кімнати кризового реагування для осіб, що постраждали від домашнього насильства у Києві

26 Травня 2020, 14:53

 

26 травня 2020 року за участі заступника Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Тетяни Сальнікової, начальника Управління реалізації європейських стандартів рівності Дмитра Каплуна, заступниці голови Київської міської державної адміністрації Марини Хонди,  представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні пана Хайме Надаля, відбулося  урочисте відкриття кімнати кризового реагування для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Відкриття кімнати кризового реагування була зумовлена потребою територіальної громади міста Києва у безпечному місці тимчасового перебування постраждалих осіб від домашнього та гендерно зумовленого насильства. Постраждалі, незалежно від віку та стану здоров’я повинні мати  доступ до усієї системи послуг, у тому числі психосоціальних, медичних та медико-соціальних, орієнтованих на їхні потреби та отримувати їх.

Завдяки створенню таких кімнат постраждалі особи міста Києва тепер мають змогу в екстрених ситуаціях, які загрожують їхньому життю та здоров’ю, отримати місце для безпечного тимчасового цілодобового перебування на короткий термін – до 10 діб.

Ініціатором створення кімнат кризового реагування в місті Києві стала Київська міська державна адміністрація.

Мінсоцполітики висловлює особисту подяку міському голові Віталію Кличку, за розуміння проблематики  насильства,  заступниці голови Київської міської державної адміністрації Марині Хонді за безпосередню координацію роботи з реалізації цього проекту.  

 Щира подяка за проведену роботу П. Хайме Надалю, нашим незмінним міжнародним партнерам  ̶ Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, які вносять значний вклад в практичну реалізацію законодавства України у сфері запобігання та протидії насильству.

Бажаємо фахівцям Київського міського Центру злагодженої роботи та ефективного реагування на факти насильства, адже від Вас залежать  найцінніше – людське життя! 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18697.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове