Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики висвітлено головні досягнення у соціальній сфері та щодо впровадження антикризових заходів на офіційному сайті Європейського центру політики та досліджень у сфері соціального добробуту

22 Травня 2020, 16:22

 

Мінсоцполітики підготовлено інформацію щодо головних досягнень у соціальній сфері, а також щодо впровадженняантикризових заходів, спрямованих на посилення соціального захисту найменш захищених  категорій громадян в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 для публікації на офіційному сайті Європейським центром політики та досліджень у сфері соціального добробуту (далі – Європейський центр), яку можна знайти за наступними посиланнями:

https://eespn.euro.centre.org/news-from-the-region/new-policies/

https://eespn.euro.centre.org/ukrainian-governments-response-to-covid-19/

https://eespn.euro.centre.org/eespn-blog/

 Мінсоцполітики на регулярній основі здійснює співробітництво з Європейським центром з метою співробітництва та обміну передовим досвідом щодо законодавства і практики його застосування, висвітлення досягнень та пріоритетів у сфері соціальної політики в Україні, а також для розроблення спільних проектів.

В рамках співробітництва Мінсоцполітики зокрема щорічно оновлює інформацію для сайту Європейського центру з метою поширення головних досягнень та успішного досвіду впровадження реформ у соціальній сфері як складових євроінтеграційного процесу України серед країн-учасниць Європейського центру.

З метою ,,наведення мостів” між країнами Східного партнерства та країнами-членами Європейського центру у травні 2020 року команда Європейського центру започаткувала нові ініціативи, зокрема щодо розповсюдження (раз на півроку) останніх новин стосовно реформ у соціальній сфері, у тому числі в умовах поширення коронавірусу, у форматі блогу для розміщення на головній сторінці офіційного сайту Європейського центру та у вигляді інформаційного листа національним координаторам з питань комунікації.

 

Довідково:

Європейський центр є міжурядовою організацією, афільованою структурою Організації Об'єднаних Націй. Його мета – сприяти співпраці між урядами та організаціями у сфері соціального забезпечення.

Європейський центр був створений у 1974 р. у м. Відні на основі Угоди між Організацією Об'єднаних Націй та Федеральним урядом Австрії. Європейський Центр на той час був заснований як Європейський центр підготовки та досліджень у сфері соціального забезпечення.

Поправки до Статуту та пристосування назви Центру до його теперішньої форми були здійснені в 1989 році.

 

Статути Європейського центру

Щодо приналежності до ООН, статути Європейського центру визначають серед інших:

,,Центр є автономною установою та має базуватися на співпраці між Федеральним урядом Австрії та Організацією Об'єднаних Націй, урядами інших країн-членів ООН, членами Спеціалізованих агентств або Міжнародного агентства з атомної енергії, зокрема в Європі”.

,,Центр сприятиме співпраці між урядами регіону ООН-Європи, державними органами, міжурядовими та іншими міжнародними та неурядовими організаціями, а також приватним сектором, який працює в галузі соціального забезпечення, з особливим акцентом на політику та дослідження. У цьому напрямку Центр тісно співпрацюватиме з Центром соціального розвитку та гуманітарних питань Організації Об'єднаних Націй, зокрема, у проведенні Європейської програми соціального розвитку.

,,Голова Ради директорів є представником Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй.

,,Виконавчого директора призначає федеральний уряд Австрії за погодженням з Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй; його призначення затверджується Радоюдиректорів.

Виконавчим директором Європейського центру політики та досліджень є   Д-р Кай Ляйхсенрінг, з березня 2016 року.

 

З основними напрямами діяльності Європейського центру можна ознайомитися на його офіційному сайті: https://www.euro.centre.org/aboutus

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18686.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове