Міністерство соцiальної політики України


Спільними зусиллями протидіємо фактам дискримінації за ознакою статі

21 Травня 2020, 15:40

 

У Вінницькій області 20 травня 2020 року відбулося засідання Експертної ради з питань запобігання дискримінації за ознакою статі, яка є постійно діючим консультативно-дорадчим органом, створеним при Департаменті соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації. Захід проведено під головуванням заступника директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, голови Експертної ради Олександра Мельника.

На порядок денний засідання винесено наступні питання: основні аспекти роботи Експертної ради з питань запобігання дискримінації за ознакою статі, огляд національного законодавства у сфері реклами щодо протидії дискримінації, організація здійснення моніторингу розміщення дискримінаційної реклами за ознакою статі у Вінницькій області.

Активну участь у заході взяла Людмила Станіславенко, депутатка Вінницької обласної ради. Вона надала кілька конструктивних пропозицій, в тому числі щодо посилення роботи ради шляхом прямої комунікації.

Також висловили свої позиції Альона Танасійчук, голова Вінницького Регіонального Представництва Індустріального Гендерного Комітету з Реклами, доктор економічних наук, професор кафедри маркетингу та реклами Вінницького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету та Юлія Білик, начальник відділу контролю за рекламою, дотримання антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту споживачів  Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області. Вони звернули увагу на те, що проведення спільно заходів, спрямованих на недопущення розміщення рекламної продукції, що містить елементи дискримінації за ознакою статі, дають свої позитивні результати.

 

Довідково:

У Вінницькій області протягом 2019 року на засіданнях Експертної ради з питань запобігання дискримінації за ознакою статі розглянуто 4 звернення щодо розміщення зовнішньої реклами, 1 звернення щодо реклами, розміщеної у мережі «Інтернет», 3 оголошення про вакансії на роботу, 1 звернення щодо доречності назви музею. Вжито відповідних заходів.

До уваги!

За ініціативи Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, за рахунок коштів обласного бюджету з 2017 року забезпечується діяльність безоплатної телефонної «Лінії довіри» з питань запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та дискримінації за ознакою статі, за якою надаються відповідні інформаційно-консультативні послуги.

Якщо Ви зазнали дискримінації за ознакою статі, звертайтеся на «Лінію довіри»  0 800 75 04 75.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18684.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове