Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики посилює співпрацю з ЮНІСЕФ

20 Травня 2020, 09:00

 

19 травня 2020 року відбулась чергова зустріч Міністра соціальної політики України Марини Лазебної та керівництва міністерства з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні щодо питань захисту прав дітей в умовах запровадження карантинних заходів в Україні.

Голова секції захисту прав дітей ЮНІСЕФ Наїра Аветісян презентувала план нового пілотного проекту з підтримки п’яти регіонів України. В рамках пілотування буде у першу чергу проведено грунтовну оцінку потреб сімей, до яких повернулися діти з інтернатних закладів освіти, складено плани розвитку сервісів та послуг для сімей з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах, проведено навчання фахівців із соціальної роботи, забезпечення їх засобами захисту в умовах пандемії COVID-19.  

Також було обговорено питання щодо звіту України в Комітеті ООН з прав дитини. Учасники зустрічі поінформовані про те, що Міністерством соціальної політики підготовлено періодичну Доповідь України (5 та 6 об’єднану), яка надіслана до Комітету ООН з прав дитини у листопаді 2018 року та розміщена на сайті Комітету.

При обговоренні питань деінституціалізації, представники Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ висловили основні рекомендації ЮНІСЕФ за результатами аналізу системи альтернативного догляду та влаштування дитини в Україні. Міністр відмітила, що запорукою подальшого впровадження реформи ДІ має стати тісна міжсекторальна взаємодія, а також злагоджена співпраця з громадським сектором, спрямована на результат, яка має відобразитись у Плані заходів з реалізації ІІ етапу Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей за 2017-2026 роки.

За результатами зустрічі Міністр зауважила, що програми у сфері захисту дітей є вкрай важливими як під час пандемії COVID-19 так і після її завершення та подякувала представникам фонду за експертну та технічну підтримку.

Сторони домовились продовжувати співпрацю  для подальшого зміцнення системи соціального захисту в Україні. 

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18672.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове