Міністерство соцiальної політики України


Відкрите звернення Міністра соціальної політики Марини Лазебної до благодійних та громадських організацій, бізнесу, волонтерів стосовно надання допомоги людям, що потребують підтримки

16 Квітня 2020, 17:46

 

Шановні друзі!

Глобальна епідемія COVID-19 змусила увесь світ переглянути свої цінності та підходи до головного – безпеки життя своїх громадян. Україна не стала винятком і також перебуває в умовах карантинних заходів, запроваджених  задля  збереження здоров`я людей та запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Сьогодні вся країна, кожен із нас проходить не тільки випробування вірусом, але й складає своєрідний іспит на людяність. Ми переживаємо часи, коли заклик «Допоможи ближньому» набуває реальних форм конкретних дій.  

Незважаючи на складні економічні умови, Президент і Уряд вживають всіх можливих заходів для допомоги людям, які найбільше потребують державної підтримки. Долучаються до надання такої допомоги і соціально небайдужий бізнес,  підприємці, волонтери, звичайні громадяни. 

Зокрема, перша спільна соціальна ініціатива держави і бізнесу реалізовується за підтримки Мінсоцполітики мережею магазинів АТБ щодо забезпечення продуктовими наборами одиноких людей похилого віку та осіб з інвалідністю. Наразі таку допомогу отримали вже понад 400 тисяч українців і ще майже 200 тисяч отримають її до 23 квітня. 

Міністерство соціальної політики готове започаткувати спільні акції щодо надання допомоги соціально вразливим людям і з представниками інших великих національних мереж продуктових магазинів. Нашої  підтримки потребує понад мільйон українців, які належать до категорії незахищених верств населення, і щодня наші соціальні працівники поповнюють цей список новими людьми, які  опинилися в умовах  соціальної ізоляції. 

Для координації дій з надання допомоги вразливим верствам населення, обміну інформацією про проблеми та потреби громадян, для залучення благодійних, громадських організацій, бізнесу, волонтерів Міністерство соціальної політики ініціювало інформаційну платформу «Допомога поруч».

Я звертаюся до кожного з Вас, шановні благодійники, підприємці, волонтери, просто небайдужі люди! Долучайтеся до надання допомоги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям і людям, які перебувають у складних життєвих обставинах.  Вже стало закономірністю, що в часи суспільних потрясінь і людської біди з особливою силою проявляється добро і небайдужість усього суспільства.

Напередодні світлого свята Воскресіння Господнього сподіваємося на прояв найкращих рис української душі - добра, чуйності і милосердя.

Тільки спільними зусиллями ми зможемо підтримати наших громадян. 

Не будьте байдужими, час допомагати!

 

З повагою

Марина Лазебна

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18530.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове