Міністерство соцiальної політики України


На Кіровоградщині проведено скайп-нараду

10 Квітня 2020, 16:14

 

10 квітня 2020 року під головуванням директора департаменту соціального захисту населення Кіровоградської облдержадміністрації Олександра ДОГАРОВА проведено скайп-нараду з начальниками управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів та головами об'єднаних територіальних громад щодо організації роботи в умовах карантину.

На нараді обговорено пріоритетні питання, зокрема, щодо посилення запобігання та протидії домашньому насильству під час запровадження обмежувальних заходів.

Мова йшла про те, що в групі ризику зараз перебувають не лише ті сім’ї, в яких насильство трапляється постійно, а й ті, які перебуваючи в умовах вимушеної самоізоляції, тимчасово втратили роботу, відчули погіршення фінансового і матеріального стану, що разом з психологічним тиском в суспільстві може викликати агресію та напругу в сім’ї.

Зараз як ніколи раніше потрібно консолідувати усі зусилля для запобігання домашньому насильству.

На нараді поставлені першочергові завдання щодо посилення координації усіх служб, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, на кожній території та їх взаємодії.

Служба, якій стало відомо про скоєння домашнього насильства, не пізніше однієї доби повинна повідомити інші служби для надання постраждалій особі необхідної допомоги: юридичної, психологічної, медичної тощо.

Поставлено завдання щодо необхідності донесення до населення про недопущення домашнього насильства шляхом розміщення відповідної інфрмації в засобах масової інформації, на офіційних веб-сайтах, в інших інтернет-джерелах про усі служби, які можуть допомогти у випадку домашнього насильства та зазначити контактні телефони, за якими звертатися для консультування та за допомогою.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18502.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове