Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики готує Національну доповідь про виконання Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок

7 Квітня 2020, 17:59

 

Міністерство соціальної політики здійснює підготовку Національної доповіді про виконання Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (CEDAW).

Ці питання обговорювалися під час онлайн-конференції 7 квітня 2020 року, у якій взяли участь заступниця Міністра соціальної політики Тетяна Сальнікова, Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, голова Офісу ООН Жінки в Україні Домініка Стояноска.

„Незважаючи на проблеми, з якими стикається Україна, перш за все через збройну агресію Росії проти України, а також виникнення і поширення коронавірусної інфекції (COVID-19), наша країна вживає належних заходів для виконання зобов’язань у сфері захисту прав жінок і чоловіків”, – підкреслила заступниця Міністра.

За словами Тетяни Сальнікової, останні 2 роки Міністерство активно працювало над створенням системи забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків через інтеграцію ґендерних підходів в усі сфери життєдіяльності суспільства.

Заступниця Міністра висловила подяку партнерам за співпрацю, готовність надати експертну підтримку, зокрема щодо подолання викликів в умовах карантинних заходів.

Учасники наради зазначили, що об’єднання зусиль різних інституцій на національному та міжнародному рівнях є дуже важливим для подолання ґендерної нерівності, а також реагування на виклики, спричинені процесами щодо COVID-19.

У ході заходу також було досягнуто домовленості щодо проведення консультацій стосовно включення гендерних підходів у формування і реалізацію політик в умовах COVID-19.

 

Довідково

9-та періодична доповідь України має бути надана Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок, до складу якого входить 23 експерти з різних країн, у березні 2021 року. Період, який охоплює доповідь – 2017–2020 роки. Основний акцент зроблено на виконання Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок в умовах збройного конфлікту. Відповідальні за підготовку доповіді: експертна група із забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків Директорату стратегічного планування, координації політики та євроінтеграції; відділ ґендерної рівності; інші структурні підрозділи Мінсоцполітики.

 

 

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18479.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове