Міністерство соцiальної політики України


Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, працюють в дистанційному режимі

3 Квітня 2020, 21:39

 

В умовах пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі продовжують працювати:

- надають екстрені та планові психологічні консультації та консультації із соціальних, юридичних питань клієнтам (жінкам, дітям, чоловікам) за допомогою телефонного зв’язку та за допомогою Skype;

- забезпечують екстрені виїзди фахівців мобільних бригад лише в кризових випадках, коли існує загроза життю та здоров’ю потерпілих.

Під час телефонних або онлайн консультацій члени мобільної бригади (психологи та соціальні працівники) надають наступні види консультацій:

- психологічні (кризові, планові, підтримуючі, профілактичні);

- інформаційні (щодо наявних послуг, перенаправлення тощо);

- з питань соціального супроводу.

Довідково: Мобільні бригади створені та діють на підставі «Положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 654 від 22.08.2018 р.
Перші мобільні бригади були створені у жовтні 2015 р. за підтримки Фонду народонаселення ООН у співпраці з МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» в рамках гуманітарного реагування на Сході України. Станом на 01.04.2020 року на території населених пунктів України діє 334 відповідних мобільних бригад (Контакти мобільних бригад у Додатку).




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18476.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове