Міністерство соцiальної політики України


На Сумщині триває роботі із заміни та видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи

2 Квітня 2020, 15:43

 

На виконання п. 7 постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2018 р. № 551 (змінами) «Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян» термін заміни посвідчень на нові зразки подовжено до 01.01.2021, а саме:

осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1);

учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорії 2 і 3) з числа громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, складанні ядерних зарядів та проведенні на них регламентних робіт, відбулося чергове засідання Комісії з розгляду документів для видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, Сумської обласної державної адміністрації, яке відбулося у режимі відеозв’язку, де було розглянуто 44 особові справи.

У ході засідання опрацьовано 11 особових справ щодо заміни посвідчень, із них: 10 особам будуть видані посвідчення нового зразка, 1 справа направлена на доопрацювання та 34 щодо видачі посвідчень різних категорій громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, із них: 10 – на видачу посвідчень уперше, 5 – на видачу посвідчень категорії  1,8 – на внесення запису про зміну групи інвалідності у посвідченні категорії 1, 11 – на видачу повторних посвідчень. За рішенням Комісії вирішено видати 23 посвідчення різних категорій, до 8 посвідчень категорії 1 внести запис про зміну групи інвалідності, 3 особові справи направлено на доопрацювання, по 1 справі відмовлено у видачі посвідчення.

Робота в цьому напрямку триває.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18468.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове