Міністерство соцiальної політики України


Забезпечення вчасності соціальних виплат - головний пріоритет Мінсоцполітики

21 Березня 2020, 10:21

 

Міністерство соціальної політики робить усе необхідне для забезпечення вчасної виплати всіх соціальних зобов’язань держави.

Про це у ефірі телеканалу «Інтер» заявив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко, наголосивши на тому, що у цей складний для держави період Міністерство здійснює усі необхідні заходи, щоб виплата пенсій та соціальних допомог здійснювалися вчасно.

Віталій Музиченко підкреслив, що соціальні виплати є захищеною статтею витрат державного бюджету і першочерговим завданням щодо його виконання.

Заступник Міністра поінформував, що у разі зростання кількості захворювань, не очікується проблем з виплатою лікарняних - коштів для цього достатньо. У 2020 році на ці цілі у Фонді соціального страхування передбачено 17 млрд грн, що майже на 13 відсотків більше, ніж минулого року.

За словами Віталія Музиченка, також опрацьовується можливість пришвидшення здійснення виплат допомоги по безробіттю особам, які втратили роботу у зв'язку із введенням карантинних заходів.

Заступник керівника Мінсоцполітики також поінформував, що у квітні планується пенсіонерам, які мають пенсію до 5 тис. грн, виплатити одноразову допомогу у розмірі 1 тис. грн. Додатково Мінсоцполітики опрацьовує можливість надати допомогу особам, які отримують пенсію у зв'язку з інвалідністю, зокрема дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю з дитинства. Крім того, у травні заплановано проведення індексації пенсій у середньому на 11 відсотків.

Ще одним актуальним питанням на сьогодні є оплата комунальних послуг. «Жодних штрафів, пені, відключень не буде. Відповідні зміни до законодавства внесено», - прокоментував заступник Міністра питання щодо несвоєчасної сплати отримувачами субсидій житлово-комунальних послуг.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18419.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове