Міністерство соцiальної політики України


Завданням Мінсоцполітики є розв’язання спірних питань щодо визначення статусу чорнобильців, - Олег Коваль

27 Лютого 2020, 16:43

 

Основними завданнями Комісії зі спірних питань є розв’язання саме спірних питань щодо визначення (підтвердження) статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це заявив заступник Міністра соціальної політики України Олег Коваль на черговому засіданні Комісії зі спірних питань щодо визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

В засіданні прийняли участь представники Мінсоцполітики, Міноборони, МОЗ, МВС, ДАЗВ та громадських об’єднань.

Під час засідання Комісії було розглянуто 34 особових справи. За результатами розгляду було прийнято рішення:
- щодо визначення статусу осіб, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 18 громадянам;
- визнано безпідставним визначення статусу 11 громадянам;
- повернуто регіонам на доопрацювання або через відсутність спірності питання – 5 особові справи.

 

Довідково:

На виконання пункту 7 постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2018 № 551 „Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян” триває процедура заміни посвідчень громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян.
Відповідно до постанови було затверджено нові бланки посвідчень окремо для учасників ліквідації наслідків аварії та потерпілих від Чорнобильської катастрофи з числа постраждалих громадян, віднесених до категорії 1.
Також затверджено окремі бланки посвідчень для учасників ліквідації інших ядерних аварій (категорії 1, 2 або 3) та постраждалих від радіаційного опромінення.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2019 № 1129 термін проведення заміни зазначених посвідчень продовжено до 01.01.2021 року.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18342.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове