Міністерство соцiальної політики України


Волиняни вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

21 Лютого 2020, 14:50

 

Щорічно  впродовж шести років 20 лютого на Волині вшанується пам'ять Героїв Небесної Сотні. Цей День запроваджений на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності. Тоді, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, загинуло близько сотні наших співгромадян, серед яких – семеро волинян.

Розпочались заходи з вшанування  пам'яті Героїв Небесної Сотні на меморіалі «Вічна Слава», що у м. Луцьку, де зібралися представники органів влади, трудових колективів та громадськості, аби взяти участь у громадській панахиді та покласти квіти до пам’ятника Волинських Героїв Небесної Сотні. Серед присутніх – заступник голови облдержадміністрації Олександр Троханенко, голова обласної ради Ірина Вахович.

«Небесна сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас. Сьогодні вони дивляться на нас з небес і думають – не дайте злу перемогти, адже Україна і нині в сльозах, на її захист у війні з російським агресором стають тисячі й тисячі патріотів своєї держави, борються за її єдність та цілісність. Тому ми не маємо морального права здаватися, не маємо морального права не боротися, адже нам сам Бог велів захищати свою Україну», - сказала ведуча заходу.

Опісля усі присутні громадською ходою в пам’ять про Героїв Небесної Сотні вирушили до  пам’ятного фотостенду на Театральному майдані міста, де відбувся скорботний захід, що закінчився спільним виконанням Державного Гімну України.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18315.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове