Міністерство соцiальної політики України


Гаряча лінія для жертв домашнього насильства прийняла понад 1200 звернень, - Юлія Соколовська

20 Лютого 2020, 14:56

 

Міністерство соціальної політики України проводить дієву політику щодо запобігання та протидії домашньому насильству, зокрема, про це свідчить кількість звернень, які надійшли на „гарячу лінію” за 10 днів її роботи – понад 1200.

Про це розповіла Міністр соціальної політики Юлія Соколовська на Міжнародному форумі UNFPA „Україна на шляху до подолання домашнього та гендерно зумовленого насильства”, який розпочався 20 лютого 2020 року у місті Києві.

„У взаємодії з нашими друзями та партнерами ми послідовно проводимо превентивні заходи щодо запобігання цьому явищу, а також робимо усе можливе для надання допомоги жертвам насильства, у тому числі необхідних соціальних послуг. Сьогоднішній захід підтверджує наміри державних та неурядових організацій активізувати спільні зусилля заради подолання цієї проблеми у суспільстві”, - наголосила очільниця міністерства.

У роботі форуму взяли участь народні депутати України, представники Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, інших заінтересованих міністерств і відомств, місцевих органів виконавчої влади, міжнародних організацій, громадянського суспільства. На захід також була запрошена перша леді України Олена Зеленська.

Міністр соціальної політики окреслила основні тематичні напрями, які стануть предметом обговорення на форумі. Це питання розбудови скоординованих політик на усіх рівнях, захисту постраждалих, попередження нових випадків насильства, притягнення кривдників до відповідальності тощо.

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18307.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове