Міністерство соцiальної політики України


Реорганізація казенних підприємств дозволить покращити якість засобів реабілітації та послуг для людей з інвалідністю, – Юлія Соколовська

19 Лютого 2020, 12:34

 

Уряд прийняв постанову, яка передбачає реорганізацію казенних підприємств шляхом їх перетворення у державні комерційні підприємства.

Відповідне рішення було прийняте за ініціативою Мінсоцполітики 19 лютого 2020 року і дозволить покращити якість забезпечення технічними засобами реабілітації (ТЗР: протези, ортези і тд.) людей з інвалідністю.

За словами Міністра соціальної політики Юлії Соколовської, планується реорганізувати 8 підприємств, що входять до сфери управління Мінсоцполітики і забезпечують технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю.

„Рішення допоможе підприємствам налагодити конкурентоспроможне виробництво в умовах ринку, на якому сьогодні працює близько 90 компаній. Це, у свою чергу, дозволить зробити засоби реабілітації більш якісними, враховувати індивідуальні потреби людей з інвалідністю, у тому числі дітей. Крім того, оскільки ці підприємства надають реабілітаційні послуги, ринкові умови дозволять покращити також якість послуг, а не лише технічних засобів реабілітації. Тобто це можливість для наших підприємств підвищити власну ефективність та конкурувати на ринку, а не фактично утримуватися від нього”, – зазначила Юлія Соколовська.

Міністр соціальної політики наголосила на тому, що підвищення якості функціонування підприємств сприятиме розвитку соціальних послуг у регіонах, орієнтованих на задоволення потреб людей з інвалідністю, проведенню необхідних реабілітаційних заходів.

Нагадаємо, Уряд України у 2019 році, уперше за багато років, на 100% забезпечив потреби осіб з інвалідністю у засобах реабілітації.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18296.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове