Міністерство соцiальної політики України


Україна візьме участь у 64-й сесії Комісії ООН зі становища жінок

12 Лютого 2020, 16:22

 

Уряд утворив делегацію для участі у 64-й сесії Комісії Організації Об’єднаних Націй зі становища жінок, яка відбудеться 9-20 березня 2020 року у місті Нью-Йорк (США). Відповідне розпорядження прийняте на засіданні Кабінету Міністрів 12 лютого.

Українську делегацію очолить Міністр соціальної політики Юлія Соколовська. До складу делегації також увійшли народні депутати України, представники Мінсоцполітики, Секретаріату Кабінету Міністрів, МВС, МЗС, громадських організацій.

Планується, що участь у сесії Комісії ООН зі становища жінок дасть змогу поінформувати міжнародну спільноту щодо дій Уряду, спрямованих на забезпечення ґендерної рівності, визначити пріоритети подальшої співпраці з країнами-членами ООН на урядовому, парламентському та громадському рівнях.

 

Довідково:
Комісія ООН зі становища жінок – це функціональна комісія ЕКОСОР, яка є глобальним директивним органом, який займається виключно просуванням гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок. Комісія була створена ЕКОСОР у 1946 році з повноваженнями щодо підготовки рекомендацій із захисту прав жінок у політичній, економічній, громадській, соціальній та освітній сферах. Комісія також відповідає за моніторинг, огляд і оцінку досягнутого прогресу та проблеми, що виникають у ході здійснення Пекінської декларації та Платформи дій (схвалені у 1995 році) та підсумкових документів 23-ї спеціальної сесії Генеральної Асамблеї (2000 року) на всіх рівнях, а також підтримку гендерної проблематики. Крім того, Комісія робить внесок у подальшу діяльність за підсумками Порядку денного сталого розвитку на період до 2030 року, з тим щоб прискорити реалізацію гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок і дівчат.

2020 рік стане важливішим роком для прискореного впровадження ґендерної рівності та розширення прав та можливостей усіх жінок і дівчат. Оскільки світова спільнота відзначає 25-ту річницю проведення Четвертої Всесвітньої конференції зі становища жінок та прийняття Пекінської декларації та Платформи дій (схвалених 15 вересня 1995 року), а також 5-у річницю прийняття Порядку денного у сфері сталого розвитку на період до 2023 року та Цілей сталого розвитку, настав момент незворотнього та вимірного просування всебічного визнання усіх жінок та дівчат у всьому світі. У зв’язку з цим, Комісія ООН із становища жінок Організації Об’єднаних Націй у березні 2020 року проведе огляд та оцінку прогресу, який досягнуто в ході виконання Пекінської декларації та Платформи дій.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18266.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове