Міністерство соцiальної політики України


У Вінницькій області напрацьовано План спільних дій міжвідомчої взаємодії з питань запобігання домашньому насильству на 2020 рік

24 Січня 2020, 11:45

 

23 січня 2020 року відбулося засідання робочої групи з питань запобігання домашньому насильству Міжвідомчої ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Учасники/ці обговорили проект Плану спільних дій міжвідомчої взаємодії з питань запобігання домашньому насильству у Вінницькій області на 2020 рік.

В ході засідання звернули увагу на необхідності навчання координаторів з питань запобігання та протидії домашньому насильству на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Вінницької області, а також в рамках проектів міжнародних організацій. Крім того, члени робочої групи розглянули питання адвокаційної діяльності щодо забезпечення можливостей навчання через програми місцевих бюджетів.

Згідно із проектом зазначеного плану спільних дій в області передбачено розробити регіональний план розвитку мережі доступних послуг для постраждалих від домашнього насильства. У 2020 році також заплановано здійснити низку моніторингових візитів у місцеві громади.

З метою розбудови ефективної системи надання послуг робочою групою запропоновано створити обласну мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства.

В підсумку засідання зазначено, що виконання поставлених завдань можливе лише за умови налагодженої взаємодії з органами виконавчої влади і місцевого самоврядування. 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18187.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове