Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики розпочато підготовку державної доповіді з виконання Україною резолюції ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека”

20 Січня 2020, 15:48

 

Мінсоцполітики ініціювало проведення 20 січня 2020 року засідання Міжвідомчої робочої групи з питань координації реалізації гендерної політики щодо підготовки державної доповіді з питань впровадження Національного плану дій України з виконання резолюції ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека”, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 № 11.

До складу міжвідомчої робочої групи були залучені представники заінтересованих центральних органів виконавчої влади, міжнародних та громадських організацій, наукових установ.

Заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський підкреслив, що внаслідок агресивних дій з боку Росії на Сході та Півдні України перед державою постали нові виклики: „Серед майже 1,5 мільйона переміщених осіб більшість складають жінки та діти, жінки стають все більш уразливими до різних порушень прав людини, зокрема, торгівлі людьми і насильства на тимчасово окупованих територіях, економічні наслідки конфлікту також гостро зачіпають жінок”.

Заступник Міністра наголосив на тому, що збройний конфлікт, іноземна окупація, захоплення заручників, злиденність, прояви насильства у різних формах, масовість біженців і переміщених осіб, порушень прав людини на окупованих територіях, – все це містить ґендерний компонент і вимагає консолідації та оптимального задіяння людського та інтелектуального потенціалу жінок у забезпеченні миру й безпеки.

„Національний план дій консолідував дії державних інституцій і суспільства щодо активізації участі жінок у встановленні миру, наданні допомоги, захисті та реабілітації постраждалих від насильства”, – зазначив Сергій Ніжинський.

Учасники засідання обговорили пропозиції щодо покращення методики формування звітності центральних та місцевих органів виконавчої влади для проведення моніторингу виконання Національного плану дій за чотири роки.

 

Довідково

Національні плани дій з реалізації резолюції ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека” прийняті у 60-ти країнах світу.

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18152.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове