Міністерство соцiальної політики України


На Луганщині обговорили організацію роботи на регіональному та місцевому рівнях щодо дій із захисту прав дітей

17 Січня 2020, 11:05

 

16 січня 2020 року у місті Сєвєродонецьк відбулася робоча нарада з питань координації роботи центрів соціальних служб, служб у справах дітей та педіатричної служби щодо дій із захисту прав дитини під головуванням заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Катерини Безгинської.

Захід проходив у режимі відеоконференції за участю представників райдержадміністрацій, міських рад та об’єднаних територіальних громад, зокрема: заступників голів з соціальних питань, начальників управлінь соціального захисту населення, начальників служб у справах дітей, директорів центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, керівників педіатричних служб.

На засіданні розглядались питання організації та проведення на місцевому рівні соціальної роботи, спрямованої на соціальну підтримку та надання соціальних послуг вразливим верствам населення, зокрема, сім’ям з дітьми, багатодітним сім’ям, сім’ям та особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, малозабезпеченим та іншим категоріям осіб, які потребують соціального захисту.

Велика увага була приділена важливості поглиблення міжвідомчої взаємодії у сфері забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі таких, що можуть загрожувати їх життю та здоров’ю, запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, як на обласному, так і на місцевому рівні.

Катерина Безгинська відмітила, що в умовах децентралізації відповідальність за організацію та координацію роботи з надання допомоги особам та сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, покладається на громади. Окремо було наголошено, що до повноважень місцевих органів влади належить забезпечення здійснення передбачених законодавством заходів щодо поліпшення житлових і матеріально-побутових умов багатодітних сімей.

За підсумками засідання були надані доручення щодо організаційних заходів, необхідних для забезпечення взаємодії служб у справах дітей, центрів соціальних служб, управлінь соціального захисту населення, педіатричних служб та інших суб’єктів, що здійснюють повноваження у сфері соціальної підтримки та надання соціальних послуг населенню на місцевому рівні.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18146.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове