Міністерство соцiальної політики України


У Запоріжжі провели оцінювання якості соціальної послуги в інтернатних установах соціальної сфери впродовж 2019 року

17 Січня 2020, 10:49

 

В Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації (ділі - Департамент) відбулося підсумкове засідання комісії з проведення зовнішньої оцінки якості  соціальної послуги стаціонарного догляду за особами, які втратили здатність до самообслуговування чи не набули такої здатності   у підвідомчих інтернатних установах. Склад  комісії і план її роботи визначено у відповідності до  Положення про Департамент.

Захід здійснювався на виконання наказів Міністерства соціальної політики України від 27.12.2013 № 904 «Про  затвердження методичних рекомендацій з проведення моніторингу та оцінки якості соціальних послуг» та від 29.02.2016 № 198 «Про затвердження Державного стандарту соціального догляду за особами, які втратили здатність до самообслуговування чи не набули такої здатності».

Оцінку  проведено у трьох комунальних установах Запорізької обласної ради: Запорізькому геріатричному пансіонаті, Бердянському геріатричному пансіонаті і геріатричному відділенні Таврійського психоневрологічного інтернату.

Протягом 2018-2019 років Департаментом  забезпечувалась методична підтримка вказаним установам щодо внутрішньої та зовнішньої оцінки, організовувалися тематичні семінари для директорів (заступників директорів) і соціальних працівників, надавались письмові, усні рекомендації та консультації, роздавались посібники й інші друковані  матеріали.

На підсумковому засіданні  комісії, з метою удосконалення діяльності комунальних установ,  спрямованої на підвищення якості соціальної послуги, забезпечення доступності та задоволення потреб підопічних, за окремими показниками  було рекомендовано впровадження відповідних заходів. Моніторинг їх виконання  планується провести у 2020 році.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18145.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове