Міністерство соцiальної політики України


Щороку в Україні від домашнього насильства гине більше людей, ніж під час війни на Донбасі, – Сергій Ніжинський

19 Грудня 2019, 09:26

 

„Щороку в Україні від домашнього насильства гине більше людей, ніж під час війни на Донбасі”, – таку приголомшливу статистику навів заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський, аналізуючи виклики, що стоять перед суспільством і над подоланням яких працює нова команда міністерства.

Про це Сергій Ніжинський розповів у зверненні-відеоролику, присвяченому проблемі запобігання та протидії насильству, розміщеному на офіційній сторінці Міністерства соціальної політики України у мережі Facebook.

За словами заступника Міністра, за 9 місяців поточного року внаслідок домашнього насильства загинуло 777 людей, 305 з яких – діти. 

Сергій Ніжинський підкреслив, що саме дієва превентивна політика держави має стати важливим інструментом досягнення головної мети – зменшити і звести до нуля толерантність суспільства до будь-яких проявів жорстокого поводження з людьми.

У цьому контексті заступник Міністра наголосив на необхідності розвитку координації роботи з боку усіх зацікавлених міністерств і відомств, неурядових громадських організацій з метою оперативного реагування на факти насильства та надання необхідних послуг для постраждалих від насильства.

Серед найближчих кроків Мінсоцполітики у цій сфері, які озвучив Сергій Ніжинський, – запуск національної „гарячої лінії” для постраждалих та свідків домашнього насильства, запровадження єдиного реєстру жертв домашнього насильства.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18048.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове