Міністерство соцiальної політики України


На Луганщині презентовано вже третій Ґендернй паспорт області

12 Грудня 2019, 09:41

 

09 грудня 2019 року в ході засідання Обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми презентовано Ґендерний паспорт Луганської області. Документ створено у рамках співпраці Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, Луганського обласного відділення міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС дитяче містечко», громадської організації «Центр спільного розвитку «Дієва громада», Агентства ООН у справах біженців.

Відкриваючи засідання, заступник голови облдержадміністрації, голова Обласної координаційної ради Катерина Безгинська зазначила, що у поточній роботі дуже важливо бачити проблеми конкретних людей – жінок і чоловіків, хлопчиків та дівчаток, адже у кожної категорії є свої індивідуальні потреби.

«Особливо це актуально під час створення стратегічних документів, таких як стратегії та програми соціально-економічного розвитку», – зауважила Катерина Безгинська. – Дієвим інструментом у цьому питанні є Ґендерний паспорт Луганської області. Це вже третій Ґендерний паспорт, створений на Луганщині. Перший було сформовано багато років тому, ще до початку збройної агресії, другий – у 2017 році, і ось ми маємо новий документ, який охоплює період 2015-2018 років».

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Олена Гарькавець презентувала основні положення та найцікавіші пункти паспорту. Документ містить інформацію із урахуванням ґендерної складової щодо різних сфер життєдіяльності: загальні демографічні характеристики, сім'я та шлюб, міграція населення, економічна активність, зайнятість та безробіття, освіта, правопорушення та злочинні прояви, ґендерна політика.

Завантажити документ можна на офіційному веб-порталі Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації за посиланням http://dszn.loga.gov.ua/upload/editor/gendernij_pasport_luganskoi_oblasti.pdf




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18011.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове