Міністерство соцiальної політики України


Cемінар "Розвиток мережі спеціалізованих послуг для осіб, що постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі на регіональному і місцевому рівнях: план дій для забезпечення сталого фінансування" пройшов у Запоріжжі

11 Грудня 2019, 10:14

 

На Запоріжжі з 2016 року реалізується проект Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA), спрямований на посилення системи запобігання та протидії насильству щодо жінок шляхом забезпечення доступності якісних послуг для постраждалих від насильства та формування в українському суспільстві культури нульової толерантності до насильства.

З метою визначення потреби щодо розвитку і забезпечення діяльності мережі спеціалізованих послуг підтримки осіб, що постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства в Запорізькій області 10 грудня поточного року UNFPA проведено одноденний семінар «Розвиток мережі спеціалізованих послуг для осіб, що постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі на регіональному і місцевому рівнях: план дій для забезпечення сталого фінансування».

В заході взяла участь головний спеціаліст  відділу оздоровлення, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Департаменту соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації Любов Соболєва.

Фасилітатори заходу: Костянтин Бойчук, регіональний координатор UNFPA; Оксана Єльчієва, експерт UNFPA, директор Департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА; Ольга Павлюк, експерт з бюджетних питань UNFPA.

Розглядались і обговорювались теми:

- Спеціалізовані служби підтримки постраждалих осіб, особливості їх роботи та можливості на місцевому рівні, презентація;

- Розробка проекту мережі спеціалізованих послуг для постраждалих осіб для області/міста, практична вправа за розробленою методикою.

Відбулася презентація питання особливостей бюджетування спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб.

Було проведено практичну вправу: Розробка проекту плану дій щодо розвитку мережі спеціалізованих послуг для постраждалих осіб із визначенням необхідних ресурсів щодо його реалізації.

Семінар пройшов конструктивно, його учасники отримали цікаву і корисну інформацію щодо шляхів забезпечення якісних послуг постраждалим від насильства та формування у суспільстві відповідної реакції на його прояви, а також відповіді фахівців на питання, обумовлені тематикою заходу та ті, що виникли під час проведення заходу.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18004.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове