Міністерство соцiальної політики України


Виплата допомоги родинам постраждалих під час трагедії в Одесі у розмірі 210 тисяч гривень знаходиться на моєму особистому контролі, - Олег Коваль

10 Грудня 2019, 18:45

 

“Питання виплати одноразової грошової допомоги у розмірі 210 тис. грн родинам постраждалих під час трагедії в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу та організації їх супроводу соціальними працівниками знаходиться на моєму особистому контролі”, - заявив заступник Міністра соціальної політики України Олег Коваль під час засідання Урядової комісії з розслідування причин пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, що сталася 04 грудня 2019 року.

”Відповідно до Закону України ”Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” особи, які працюють на умовах трудового договору або контракту, підлягають загальнообов’язковому соціальному страхуванню, зокрема, від нещасного випадку на виробництві. Застраховані особи або члени сім’ї мають право на отримання у разі настання страхового випадку страхових виплат та соціальних послуг, передбачених цим Законом”, - заявив заступник Міністра.

Для оперативного вирішення питання надання допомоги постраждалим, заступник Міністра запропонував доручити Державній інспекції праці провести розслідування нещасного випадку, перевірити факт наявності трудових відносин у постраждалих.

”Для отримання страхових виплат, необхідно щоб Держпраці, утворило комісію до складу якої включило представників Фонду, скласти акти форми Н-1, що буде підставою для виплат Фондом”, - повідомив Олег Коваль.

”Соціальні працівники відвідають кожну родину, яка постраждала від цієї трагедії, та буде здійснювати їх соціальний супровід. Це питання знаходиться на моєму особистому контролі”, - резюмував заступник Міністра.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/18002.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове