Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики на 100 % виконало свої зобов’язання на 2019 рік відповідно до Плану імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС – Сергій Ніжинський.

5 Грудня 2019, 11:00

 

З метою повноцінного втілення стандартів ЄС Уряд України докладає зусиль для виконання зобов’язань стосовно імплементації європейських директив.
Про це повідомив заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ніжинський Сергій Сергійович на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом, яке відбулось 04 грудня 2019 року.
«В національне законодавство імплементовано положення 13 директив ЄС у сфері соціальної політики та у сфері безпечності нехарчової продукції, безпеки та гігієни праці» – підкреслив С. Ніжинський.
«Мінсоцполітики на 100 % виконало свої зобов’язання на 2019 рік відповідно до Плану імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» - наголосив С. Ніжинський.
Також, заступник Міністра поінформував, що одним із пріоритетних напрямків діяльності Мінсоцполітики є ратифікація Гаазької конвенції про захист прав дітей. Приєднання України до цієї Конвенції унеможливить здійснення злочинів під час міждержавного усиновлення.
С. Ніжинський зазначив, що на порядку денному Мінсоцполітки також знаходиться питання ратифікації Стамбульської конвенції про запобігання насильства жінок та домашнього насильства, яка є частиною зобов'язань України перед ЄС.
Під час засідання, І. О. Климпуш Цинцадзе, голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом, наголосила, що Комітет має бути стрижнем спільної роботи Парламенту і Уряду.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17968.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове