Міністерство соцiальної політики України


„Ефективна державна політика з питань соціального захисту вразливих категорій населення сприятиме інтеграції ромів у громаду”, – Сергій Ніжинський

22 Листопада 2019, 18:53

 

„Ефективна державна політика з питань соціального захисту вразливих категорій населення сприятиме інтеграції ромів у громаду”, – саме цю тезу підкреслив заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський на щорічній Міжнародній конференції членів і партнерів національної мережі експертів, які працюють з питаннями раннього розвитку та освіти ромських дітей.

Заступник Міністра зазначив, що для майбутнього ромської громади є надзвичайно важливим підвищення доступу ромів до системи надання якісних адресних соціальних послуг та наголосив саме на ролі родини, відповідальності батьків у процесі виховання дітей.

Мінсоцполітики проводить послідовну політику підтримки ромських сімей, які потребують допомоги. Так, у 2019 році понад 1,9 тисяч ромських сімей, де проживає 5,6 тисяч дітей, отримали різні види соціальних послуг – від соціального супроводу та інтеграції до гуманітарної та юридичної допомоги.

Найбільша кількість охоплених соціальними послугами ромських сімей із дітьми проживають у Закарпатській (196 сімей), Одеській (149 сімей), Донецькій (158 сімей), Сумській (115 сімей), та Харківській (447 сімей) областях.

Сергій Ніжинський зазначив, що лише активізація спільних зусиль Уряду та громадянського суспільства сприятиме вирішенню соціальних проблем ромів в Україні.

 

 

 

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17889.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове