Міністерство соцiальної політики України


„Україна продовжує політику гендерної рівності як важливої передумови стійкого розвитку”, – Олег Коваль

15 Листопада 2019, 16:24

 

„Україна продовжує політику гендерної рівності як важливої передумови стійкого розвитку”, – підкреслив у своєму виступі заступник Міністра соціальної політики України Олег Коваль на 16-му засіданні Комісії Ради Європи з питань гендерної рівності, що днями проходило у місті Страсбург (Французька Республіка).

Заступник Міністра поінформував учасників засідання про хід виконання Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року.

Основні завдання Мінсоцполітики на найближчі три роки будуть сфокусовані на скороченні гендерної нерівності в економічній, політичній сферах, подоланні гендерних стереотипів.

„У новому Парламенті частка жінок перевищує 20 відсотків. Це найвищий рівень представництва жінок у Раді з 1991 року. Збільшилось також представництво жінок у новому Уряді. Серед Міністрів 30 відсотків жінок. Уже у цьому році Парламент ухвалив новий Виборчий кодекс. Гендерна квота забезпечить представництво у виборчих списках щонайменше 40% осіб однієї статі”, – зазначив Олег Коваль.

Нагадаємо, що посилення діалогу та співробітництва із забезпечення ґендерної рівності у сфері зайнятості, освіти та навчання, економічної та суспільної діяльності, а також у процесі прийняття рішень є частиною Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17858.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове