Міністерство соцiальної політики України


На Полтавщині забезпечено поповнення банку технічних та інших засобів реабілітації

15 Листопада 2019, 14:56

 

Соціальні послуги громадянам похилого віку та особам з інвалідністю в області надають 36 територіальних центрів соціального обслуговування та 9 центрів надання соціальних послуг.

Однією з послуг, яка користується попитом, є забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації для тимчасового користування. Зазначена послуга в області надається територіальними центрами соціального обслуговування з 2009 року, що дозволяє підтримувати та поліпшувати фізичний стан осіб з інвалідністю.

Банк технічних та інших засобів реабілітації створено шляхом передачі територіальним центрам засобів структурними підрозділами соціального захисту населення районних державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад, придбання за рахунок коштів місцевих бюджетів, інших надходжень, зокрема благодійної або гуманітарної допомоги. Вцілому в області забезпечено наявність 6,3 тис. одиниць засобів реабілітації (крісла колісні, палиці, милиці, ходунки та інше).

Щорічно послугами із забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації користуються понад 4 тис. осіб.

Територіальні центри та центри надання соціальних послуг постійно працюють над поповненням банку технічних та інших засобів реабілітації. Так, у поточному році на придбання технічних та інших засобів реабілітації використано понад 400,0 тис. грн. коштів місцевих бюджетів.

Крім того, територіальному центру Хорольського району вдалося залучити кошти державного бюджету на загальну суму 200,0 тис. грн. та придбати 20 крісел колісних, інше обладнання.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17857.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове