Міністерство соцiальної політики України


У Сєвєродонецьку проведено засідання саб-кластеру з питань ґендерно зумовленого насильства спільно з Робочою групою з питань захисту

12 Листопада 2019, 17:47

 

11 листопада 2019 року в місті Сєвєродонецьк відбулося засідання регіонального саб-кластеру з питань ґендерно зумовленого насильства. Зустріч проведена у спільному форматі з Робочою групою з питань захисту. Захід відбувся за участю представників міжнародних і громадських організацій, а також представників органів державної влади.

Так, радник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Бабченко, який постійно перебуває в місті Золоте, де відбулося розведення військ, поінформував про загальну безпекову ситуацію в населеному пункті. Зазначено, що наразі в цілому ситуація є безпечною та контрольованою правоохоронними органами. З-поміж іншого, учасники зустрічі поцікавилися потребами дітей, які проживають в Золотому. Так, радник голови та активістка громадської організації зазначили потребу в організації змістовного дозвілля дітей. Представники міжнародних організацій одразу запропонували допомогу щодо вирішення цього питання.

Учасниками саб-кластеру обговорено питання підготовки та проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Представниця Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації розповіла про основні заплановані заходи в рамках акції. Представники громадських і міжнародних організацій поділилися власними планами щодо проведення акції. Також, учасниками обговорено мінімальні стандарти запобігання та протидії насильству в умовах надзвичайних ситуацій.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17849.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове