Міністерство соцiальної політики України


„Наша мета - забезпечення сталого соціального розвитку країни” – Олег Коваль

8 Листопада 2019, 17:48

 

„Наша мета - забезпечення сталого соціального розвитку країни” – зазначив у своєму виступі на виїзних слуханнях у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів заступник Міністра соціальної політики України Олег Коваль.

Виїзні слухання на тему „Соціальна політика на 2020-2024 роки” пройшли у м. Харкові 8 листопада 2019 року і мали на меті формування стратегічного бачення державної соціальної політики.

Народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади та громадських організацій аналізували поточну ситуацію у сфері соціальної політики держави та розробляли заходи на довгострокову перспективу , зокрема, на засіданнях тематичних „круглих столів”:
– щодо обговорення проєкту нового Трудового кодексу України;
– щодо соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
– щодо соціального захисту ветеранів та учасників бойових дій;
– щодо проблемних питань пенсійного забезпечення громадян.

Олег Коваль підкреслив, що головною метою соціальної політики має стати вирішення проблеми бідності. Нова соціальна політика має базуватись на підходах соціального прагматизму, адресності. Пріоритетом у наданні державної соціальної допомоги мають бути виключно бідні верстви населення і виключно на адресних засадах. Соціальна допомога має надаватися тим, хто її реально потребує.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17840.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове