Міністерство соцiальної політики України


Розпочався другий етап тренінгу з протидії торгівлі людьми „Опитування жертв торгівлі людьми”

29 Жовтня 2019, 09:42

 

Заступник Міністра соціальної політики Сергій Ніжинський привітав учасників другого етапу тренінгу „Опитування жертв торгівлі людьми”, організований за ініціативи Мінсоцполітики, Відділом у стратегічних справах поліції Департаменту транснаціональних загроз ОБСЄ спільно з ІНТЕРПОЛом для представників Верховного суду України, Генеральної прокуратури України, Національної поліції України, Державної міграційної служби України, Державної прикордонної служби України, Державної служби України з питань праці, Координаційного центру надання правової допомоги, органів соціального захисту населення.

Зазначений тренінг відбувається в рамках укладеного у 2018 році Меморандуму про взаєморозуміння щодо співпраці між Міністерством соціальної політики України та Організацією з безпеки та співробітництва в Європі щодо реалізації проекту „Тренінг з питань протидії торгівлі людьми та нелегальній міграції в Україні”.

Під час зустрічі Сергій Ніжинський мав нагоду поспілкуватись з Координатором проектів ОБСЄ, Послом Генріком Вілладсеном та представниками Департаменту транснаціональних загроз ОБСЄ, Франческою Боккіною та Йованом Чатовічем щодо досягнень України у протидії торгівлі людьми та подальших напрямків діяльності у цьому напрямку.

Так, заступник Міністра наголосив на тому, що наразі діяльність Міністерства зосереджена на реалізації завдань і заходів, передбачених Державною соціальною програмою протидії торгівлі людьми на період до 2020 року, а також розробці нової програми на подальші 5 років.

Сергій Ніжинський поінформував про запланований 10 грудня 2019 року перший форум з міграційного права за участі адвокатів, суддів та ініціативи міжнародних організацій, на якому проблему торгівлі людьми буде розглянуто окремою складовою.

 Метою даного форуму є визначення подальших напрямів діяльності центральних органів виконавчої влади у сфері протидії торгівлі людьми, зокрема формування зауважень та пропозицій до проектів нормативно-правових актів.

Заступник Міністра зауважив, що з метою запобігання потрапляння громадян України у торгівлю людьми, потрібно боротися з її причинами, а не наслідками. Тому Мінсоцполітики має на меті сприяти підвищенню розміру мінімальної заробітної плати.

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17784.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове