Міністерство соцiальної політики України


В Україні стартував новий проект Ради Європи про розвиток соціальних прав людини

24 Жовтня 2019, 11:58

 

У четвер, 24 жовтня, Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська взяла участь у відкритті нового проекту Ради Європи “Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні”.

Це перший та єдиний проект Ради Європи, сфокусований виключно на соціальних правах людей. Мета ініціативи - допомогти українській владі у посиленні розвитку соціальних прав в державі.

“Я особисто і міністерство в цілому розглядає проект як велику підтримку, оскільки його пріоритети співпадають із пріоритетами міністерства, прописаними в Плані дій Уряду”, - заявила Юлія Соколовська.

Пріоритетні напрямки роботи в рамках проекту є наступними:
1. Права дітей.
2. Права осіб з інвалідністю.
3. Права людей похилого віку.

Активна фаза проекту почнеться 1 листопада і триватиме два роки. Серед іншого, за цей час планується вдосконалити нормативну базу щодо соціальних прав людини відповідно до європейських стандартів, передбачених Європейською соціальною хартією.

За словами Міністра, зараз відбувається зміна філософії роботи відомства. “Тепер ми хочемо працювати не лише з наслідками, а й причинами потрапляння людей у складні життєві обставини. Щоб взагалі не допускати кризових ситуацій, а не лише боротися з їхніми наслідками”, - резюмувала Юлія Соколовська.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17762.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове