Міністерство соцiальної політики України


Олег Коваль окреслив першочергові завдання оздоровчої кампанії 2020 року

22 Жовтня 2019, 16:35

 

Підвищення якості надання оздоровчих послуг, створення безпечних умов перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку – саме ці завдання заступник Міністра соціальної політики України Олег Коваль назвав пріоритетними для підготовки оздоровчої кампанії 2020 року.
Про це Олег Коваль заявив на Всеукраїнській селекторній нараді щодо підсумків оздоровчої кампанії 2019 року, яка відбулася 22 жовтня.
Як наголосив Олег Коваль, відкриваючи нараду, „мета проведення цього селектора – опрацювати проблемні питання організації оздоровчої кампанії цього року та окреслити шляхи нашої спільної діяльності щодо реалізації завдань, визначених Урядом для усіх гілок центральних та місцевих органів виконавчої влади”.
Обговорюючи складові оздоровчого процесу, учасники заходу приділили особливу увагу питанням оздоровлення дітей пільгових категорій.
Порушувалися під час селекторної наради і питання контролю за якістю надання оздоровчих послуг, збереження мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, ефективного використання бюджетних коштів тощо.

 

Довідково
У нараді взяли участь члени центрального міжвідомчого штабу з питань оздоровлення та відпочинку дітей, зокрема представники Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства інфраструктури, Міністерства освіти і науки, Державної прикордонної служби, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державної служби з питань праці, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Федерації професійних спілок.
У регіональних студіях були присутні заступники голів обласних та Київської міської державних адміністрацій, керівники департаментів та управлінь, які займаються питаннями оздоровлення та відпочинку дітей, служб у справах дітей.
Станом на 01.10.2019 забезпечено оздоровленням та відпочинком 1 962 555 дітей (49% від загальної чисельності дітей шкільного віку), з них:
оздоровленням – 612 тис дітей;
відпочинком – понад 1 млн 350 тис. дітей.
Оздоровлено дітей з числа пільгових категорій - 1,2 млн, з них:
- діти-сироти та діти, позбавлених батьківського піклування – 41 тис.;
- діти з багатодітних сімей – 274 тис.;
- діти з малозабезпечених сімей – 93,2 тис. дітей;
- діти з інвалідністю – 39 тис.;
- діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків – 305 осіб;
- діти загиблих у районі проведення АТО/ООС – 1 327 осіб.
Влітку працювало 10 657 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, з них:
- 404 закладів оздоровлення (позаміських – 354, санаторного типу – 45, дитячі центри - 5);
- 10 253 заклади відпочинку (позаміських – 70, з денним перебуванням – 9 794, праці та відпочинку – 263, наметові містечка - 126).

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17747.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове