Міністерство соцiальної політики України


Інформація щодо фактичного розміру прожиткового мінімуму за вересень 2019 року

21 Жовтня 2019, 17:08

 

Міністерство соціальної політики України відповідно до статті 5 Закону України „Про прожитковий мінімум” повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах вересня 2019 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 3 678 грн (з урахуванням суми обов’язкових платежів – 4 218 грн), для дітей віком до 6 років – 3 453 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 4 235 грн, для працездатних осіб – 3 810 грн (з урахуванням суми обов’язкових платежів – 4 733 грн), для осіб, які втратили працездатність, – 3 112 гривень.

Фактичний розмір прожиткового мінімуму застосовується для спостереження за динамікою рівня життя в Україні.

Одночасно повідомляємо, що Мінсоцполітики працює над удосконаленням визначення та застосування прожиткового мінімуму, зокрема вивчається питання доцільності залежності цього показника від так званих застарілих „споживчих кошиківˮ, а саме їх непродовольчої частини.

Також опрацьовується питання підвищення ефективності застосування прожиткового мінімуму. Зокрема, Мінсоцполітики розроблено законопроект, який передбачає зміну порядку визначення розмірів пенсій, заробітної плати, державних соціальних допомог та інших соціальних виплат, „відв’язку” цих виплат від прожиткового мінімуму.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17743.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове