Міністерство соцiальної політики України


Мінсоцполітики перерахувало майже 183 млн грн на засоби реабілітації для осіб з інвалідністю

21 Жовтня 2019, 18:30

 

У понеділок, 21 жовтня, Міністерство соціальної політики перерахувало 182 916,5 тис. грн структурним підрозділам з питань соціального захисту населення в регіонах. Дані кошти спрямовані на покриття витрат із забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітаціі (ТЗР).

Фактично з початку року перераховано коштів в сумі 1 112 314,5 тис. гривень. Крім того, найближчим часом Міністерством буде перераховано кошти у сумі 41 260,1 тис. грн для покриття потреб у технічних засобах реабілітації.

Нагадаємо, що завдяки спільним зусиллям Мінсоцполітики та Бюджетного комітету Верховної Ради, люди з інвалідністю додатково отримають 82 млн грн на засоби реабілітації в цьому році.

Завдяки адресному підходу „гроші ходять за людиною”, отримувачі цих послуг самі можуть обрати підприємство, де вони хочуть їх отримати. Наразі людина має підписати тристоронній договір, а також акт виконаних робіт з підприємством, щоб переконатись в якості виробленого засобу та наданої послуги

✔З каталогом технічних та інших засобів реабілітації можна ознайомитися тут: https://bit.ly/2kUlgf6

✔Перелік підприємств, які виробляють технічні та інші засоби реабілітації тут: https://bit.ly/2mqyvof

Додаткові гроші - це важливий крок, оскільки кожного року в Україні близько 600 тис. окремих категорій населення, в тому числі осіб з інвалідністю потребують відповідного забезпечення.

Також Мінсоцполітики розробило інтерактивну карту підприємств, які виробляють технічні та інші засоби реабілітації. На мапу нанесено 93 підприємства, які виготовляють ТЗР по всій країні, їх розподілили по областям – з адресами, контактами та описом. Людина може обрати будь-яке підприємство. Ознайомитися з картою можна внизу публікації.

 

 




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17742.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове