Міністерство соцiальної політики України


Мовчазна «Хода за свободу» пройшла по головній вулиці обласного центру

21 Жовтня 2019, 14:51

 

18 жовтня 2019 року у м. Вінниця за сприяння Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької міської ради, громадською організацією «Прогресивні жінки»  проведено вуличну акція «Walk for Freedom/Хода за свободу» з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми. Акція спрямована на підняття рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить.

На центральній площі міста зібралися представники місцевих органів виконавчої влади та студентська молодь.

«Торгівля людьми набирає загрозливих масштабів. Тому ми повинні якомога більше говорити про цю проблему, про її актуальність щоб в подальшому упередити можливість людей потрапляти в ситуацію торгівлі людьми» - зазначила Світлана Ярмоленко, начальник управління сімейної політики та оздоровлення Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.

«Нам всім здається, що ця проблема відійшла десь далеко в минуле – в ті часи, коли кораблі возили рабів з Африки. Однак і зараз існує торгівля людьми, вже в сучасних формах: примусовій праці, примушенні до жебрацтва дітей, торгівлі органами, сексуальній експлуатації» – зазначила у вступному слові Наталія Козлова, організаторка акції, президентка товариства феміністок “Прогресивні жінки”.

Заклики щодо попередження торгівлі людьми та поширення інформації про цей злочин також озвучили представники Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, та Вінницького обласного центру зайнятості.

Після виступів спікерів відбувся перфоманс у виконанні учасників народного театру-студії "Сьоме небо"  та незалежного театру-студії «ПТАХА» (режисер – М. Ревенко), під час якого радили не купувати продукцію в роботодавців, які використовують дітей, не давати дітям-жебракам пожертви, спонсуючи їх перебування на вулиці та повідомляти правоохоронні органи про випадки  експлуатації дітей.

Після перфомансу була сформована колона людей в темному одязі, які символізували осіб, які потрапили в ситуацію торгівлі людьми і не можуть вирватись з неї. Ця колона пройшла центральною вулицею міста – вул. Соборною та вулицях Оводова,  Театральній та Грушевського. По обидва боки колони волонтери роздавали інформаційні листівки та відповідали на запитання перехожих.

Вулична акція «Walk for Freedom/Хода за свободу» з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми також була проведена в районах та містах Вінницької області.




Адреса цієї сторінки: http://www.msp.gov.ua/news/17738.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове